Artikelkatalog – INZ.se En artikelkatalog med lite högre krav – för mer kvalitativa artiklar

Övervikt överstiger undervikt

10.03.2011 · Posted in Vikt

Träna är någonting vi vardagligen behöver. Det är någonting vi allt mer underskattar. Trots allt resultat visar att människor mår bra att röra på sig envisas människor med att strunta i detta och istället sitta fastklistrade i soffan eller vid datorn. Detta är ett väldigt vanligt beteende, och inte bara för de yngre utan även hos det äldre. Förmodligen kommer detta problem fortsätta i åtminstone tio år till innan människor början förstå att detta är en våldsam epidemi som härjar och gör vi ingenting åt det kommer vi med stor säkerhet gå under, i alla fall många av oss.

Någonting väldigt fascinerande är att av jordens befolkning är det fler som är överviktiga än undernärda. Hur långt ska det här gå kan man fråga sig själv. Tänk istället om alla de överviktiga skulle dela med sig av sin mat till de undernärda då kanske vi hade haft ett drömscenarie. Givetvis kan det låta väldigt grovt att tänka så och det kanske det är men på det viset resonerar en del och de tror även att man kan på det viset jämna ut alla överviktiga med undernärda. Självklart fungerar det inte på det här viset och det krävs med jobb än att bara skänka ett ton mat till undernärda människor. De behöver genomgå behandlingar i månader för att kunna komma in i form och kunna inta sådana stora mängder mat utan att förstöra sig själva. Detta kan man se till exempel under andra världskriget när de upptäckte koncentrationslägren var det en del som gav dessa undernärda människor mat och de dog.

Hur ska man bete sig för att gå ner i vikt? Det viktigaste sakerna är att tänka på att kartlägga en bättre kost som man följer dagligen. Ser till att man ett par gånger i veckan rör på sig. Det är dock väldigt viktigt att man inte kör slut på sig allt för hårt utan även lämnar tid och utrymme för att slappna av. Med slappna av innebär det inte att man ska ligga framför soffan, dega och äta skräpmat. Med det menar man att man inte ständigt behöver röra på sig för att gå ner i vikt. Det är viktigt att man lämnar kroppen tid för att bearbeta alla nya händelser med kroppen och att bantningen sker i en naturlig takt.

Känner man att det finns svårigheter för en själv att gå ner alla dessa kilon alldeles själv så finns det människor man kan ta hjälp av.  Framför allt så finns det yrkesprofessionella personer som dagligen arbetar med det här. Detta kan dock kosta lite extra pengar och man bör undersöka om det finns något billigare initiativ innan man tar några hastiga beslut även om de snabba uppoffringarna ibland kan kännas om det rätta. Överväga sina beslut är väldigt viktig och inte låta sig övertalas. Ibland finns det faktiskt bättre alternativ. Lita inte på personer som säger att det enda du behöver för att gå ner i vikt är att köpa sju stycken tabletter personen säljer och sedan äta dessa under en veckas period. Detta är falsk och det fungerar inte så enkelt även om det kan kännas som det perfekta alternativet när man hör talas om det. Det kommer dock inte hålla i längden och då är det oftast bättre välja ett säkrare alternativ.

Bristningar är någonting som uppstår på en kvinnas eller mans kropp. Det är små tunna rödrosa linjer som uppstår framför allt på magen men kan även synas på lår, axlar, skuldror. Dessa uppkommer generellt sagt när en människa för snabbt ändrar i totalvikt. Ett vanligt tillfälle då kvinnor för bristningar är när de är gravida. Det går idag att ta bort bristningar med hjälp av laser.

Leave a Reply